~nuff ads...klik la disini ye~

Monday, 13 April 2009

pengembaraan suci...part 1

tanggal 8 April 09.

-ke umah Apam Fufu di Bremen nek tren ayam.g Bremen coz nek flight dr sne .

tanggal 9 April 09

-kol 5pg waktu tmpatan,ahli rombongan yg terdiri dr si payed,ruru,baz,jia ,dayah n penulis bergerak ke AEROPORTO BREMEN ditemani oleh Fufu.

-kol 6.30 pg flight kmi pon terbang ke daerah terindah n impian ku iaitu ke Barcelona...wow!!!perasaan yg ta dpt ku gamabarkn dgn kata2 sama ada dlm bhse melayu ataw german mahupun sepanyol.BIENVENIDA A ESPANA!!!

-kol 8 pg smpi la ke bumi Andalusia(eh ini kt tmpt len kot).

-kol 11pg..ahli rombongan bergerak ke hotel utk Check-in.travelles hotel in centre.pergh...tmpt die sgt memuaskn.kt tgh2 bndr tu..tren metro nye haltestelle adalah Passeig de Gracia.

-slpas meletakkan barang2,maka kami menuju ke destinasi pertama(mcm dlm buku tu tulis).kmi ke La Rambles.disana dpt kmi melihat dozenan pelancong.antara daya tarikan di La Rambles itu adalah kdi kebab...eh eh.slah la..tarikan utamanye ialah strassen kunstler dlm BM nye penghibur jalann la..

-lpas mkn2 kmi bergerak ke Uni Barcelona dan MACBA=Museo de Art Contemporary Barcelona.seperti biasa kmi hanya menangkap gambar.

-tujuan utama Ruru setiap kli ke mana2..sape taw angkat kaki???kmi menuju ke HRC Barcelona la...

-kemudian kaki kami melangkah dgn bersemangatnye ke Parc Guell.wow!!!sgt cantik.memenatkan.mengagumkan..huhu..bukit yg sgt tggi terpaksa kmi daki dgn pertolongan eskalator.klu tade tu..ta mampu la rah nk mendaki.hehehe..odw tu mkn eskem sbb cuaca sgt panas.di Parc Guell dpt kmi sksikan kecantikan marmar hasil krya Gaudi.sape tu pon ako0 ta knl la..tp sgt cntik n motif lukisan dia adlah iguana. 

-disebabkn kepenatan rah n kesakitan kaki baz,maka kami mengambil keputusan utk pulang ke hostel.fuhhh!!!sgt penat la.kmi merancang utk menyambung perjalann slpas kmi mandi2 n mnyegarkn badan.

-stlh puas di kamar maka perut kami pon berkeroncong la..perjalanan menuju ke placa de Catalunya.mencari mkn n mknan...lalu kmi ke restoran pizza yg trsgt tak bersih.disitu kmi telah megorder 3biji pizza dan kami melantak sehingga licin kecuali si payed.(die ta mkn sbb die majuk ngn ako0.hahaha.pdn muke ko yed)

-di mlm harinye..kami berangkat ke Arc de Triomf...kt Paris pon ade arc de triomphe ni...tp kt cni lg cntik kot.....mlgnye tren kt barcelona ni ta 24 hours.so kol 12 kmi kne blik umah da..takut gak kne jln kaki nnt.hehehe...

perjalanan hari pertama tamat disini...alhamdulillah cuaca pd hri pertama sgt cantik...

p/s=font large utk memudahkn pembaca.

to be continued........................................

3 comments:

fakhruru said...

xleh angkt kki rah
nti mti smua org
hahahaha!!!

farah diaz said...

hahaha..rahsia la ru.

fakhruru said...

OoOopSsSSs!!
t'sasul plak..
hehehe!!!

rezeki~

aku anak pahang!!