~nuff ads...klik la disini ye~

Wednesday, 19 January 2011

i hate K-POP,so what?



confirm!~i hate KOREAN POP!

dah ari2 dengar.da jd Ohrwurm!!damn.i hate it!

hahahahhahahaha...do u agree???i agree with this statement!GAY!!!

omg!!I dont wanna be a G*Y!!!!

i HATE k-pop~so,What???!!




akoo suke Bollywood.sekian~~!!


nti mesti org yg suka K-Pop anta kt ako0 menatang ni~what eva!!!!!!


~maaf~

Tuesday, 18 January 2011

Ich Bin Auslaender-Torpedo Boyz mit Lyric


Ich bin Auslaender

Leider zum Glueck 2x

Ich gehe irgendwann nach hause zurueck 2x

Mein Name ist Daisuke und komme aus Japan.

Ich brauche viele Jahren aus Hiroshima hier an*

Berlin ist eine Wuste,aus Stein nur aus Stein

Manchmal ist es gut,manchmal eine quall*

Ich bin Auslaender Leider zum Glueck 2x

Ich gehe irgendwann nach Japan zurueck 2x

In winter ist es kalt

Im Sommer ganz sehr heiss

Die Currywurst ist lecker

Doch ich esse lieber Reis

Ich wohne in einer Wohnung

In Berlin mitte

Ich arbeite als Sushi Koch

Bestellen Sie was bitte

Ich bin Auslaender Leider zum Glueck 2x

Ich gehe irgendwann nach hause zurueck 2x

Leider spreche ich kein Deutsch

Die Leute kein Japanisch

Doch ich muss ja auch nicht

Ich bin ja nicht artig

Um ***bin ich nach Hause

Ist es manchmal so

In Berlin ist ganz schoen

Aber auch in Tokyo

Ich bin Auslaender Leider zum Glueck 2x

Ich gehe irgendwann nach Japan zurueck 2x

Er ist Auslaender Leider zum Glueck 2x

Er geht irgendwann nach Japan zurueck 2x

Amerika leicht zu mir,ist OK!

Russia leicht zu mir,ist OK!

China leicht zu mir,ist OK!

Germany… I don’t know!

I don’t know

Ich bin Auslaender Leider zum Glueck 2x

Ich gehe irgendwann nach Japan zurueck 2x

Ich bin Auslaender Leider zum Glueck 2x

Ich gehe irgendwann nach Japan zurueck 2x

Vielleicht bleibe ich auch hier 2x

Vielleicht bleibe ich…

Vielleicht bleibe ich…

Vielleicht bleibe ich auch hier.


p/s-das ist nur,was ich gehoert habe.wenn du etwas neues hoerst,korrigier bitte~

Sunday, 16 January 2011

10 Nama yang diharamkan di seluruh dunia.


p/s-ich heisse teufel = my name is devil~


baru-baru ini ada seorang fanatik bola sepak di Qatar telah menamakan anak mereka dgn nama FiFa~tapi baru-baru ni,ade sekumpulan paderi telah masuk campur dan menasihatkan semua supaya letak nama anak ikut bible...tp utk org Christian lah.bukan utk org Islam ok??kita kena letak nme ikot Al-Quran sebaik-baiknya.

Nama org sekarang mmg pelik2 sungguh lah..tp kali ini ako0 nk letak
10 nama yang diharamkan.

1) Talula Does The Hula From Hawaii (New Zealand)

Ada seorang rakyat NZ berumur 9 thun,perempuan tlah diarahkan oleh mahkamah supaya menukar namanya.Nama ini telah diharamkan kerana ia merupakan seolah2 satu penghinaan.selain itu,jika kita fikir semula lah kn,siapa yg mahu dinamakan sebegitu?sudah lah payah nak isi dalam form atau borang2,pastu menyusahkan cikgu nk panggil kat kelas.hahahaha...cuba fikir,nak panggil budak perempuan ni apa?talula?hula?hawaii?hahaha.
apa yang menariknya,nama-nama seperti ini Fish and Chips (untuk psgn kembar), Yeah Detroit, Keenan Got Lucy, Sex Fruit tidak diharamkan pula.hahaha.menarik bukan??

2)Venerdi = Jumaat(Itali)

Bagi orang Itali,nama Venerdi telah diharamkan kerana ia menyerupai watak dalam Robinson Cruesoe.(fine,ako0 tataw npe sebab die.)kalau kat Msia rilek je kan nama hari2 ni..sepupu jauh ako0 nama dia SABTU kot.xde org kisah pon.hehehe.
antara nama yang diharamkan jugak adalah Andrea.nama Andrea tidak boleh diberikan kepada anak pompuan.sbb Andrea ni nama lelaki...ako0 wonder,kawan ako0 nme Firdaus tp pompuan.xde hal pon.hihihi...

3. Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (Schweden)

ini kenyataan.ako0 xsalah taip.huhu.nama ini didaftarkan di Sweden.wadefish.dah xde idea ke nk ltk nme anak??Dilarang di Sweden juga: IKEA, Metallica, Veranda dan Google.macam-macam hal lah~

4)Gesher=Jambatan (Norway)

seoarang ibu yang dah ada anak 13org telah dipenjarakan 2 hari kerana tidak mematuhi undang-undang di Norway deangan menamakan anaknya dengan nama Jambatan.ibu itu seperti sudah kehabisan idea utk beri anak ke 14 nya nama yang lebih baik.Dia berkata kepada mahkamah bahwa nama itu hadir dalam mimpinya,namun telah ditolak.hahahaha.lawak la makcik ni.

info lagi,di Norway telah diharamkan nama yang mngandungi unsur seksual,kata-kata kesat dan nama penyakit kronik.(ada ke org nk ltk nme cmni?)

5. Chow Tow (Malaysia)

hahaha.ingatkn xde peraturan sngt pasal nama kt MSIA.rupenya tersenarai gak.glemer gak kn?hehe..mksd Chow Tow tu kepala busuk.nama ni dah disenaraikan sebagai nama yang x boleh dipakai di negara kita.tp seperti yg sedia maklum,ini nama utk bangsa Cina je.tataw plak org melayu nk pki nme cmni.hehe.
antara nama lain yg dimasukkn dlm List ialah...Ah Chwar (ular). Khiow Khoo (si bongkok), Sor Chai (gila).

6) @ (China)

mak aiii..ade ke org nk ltk nme cmni??huhu..tp mmg ade kt China.huhu..sebab dah terlalu ramai org and macam2 nama ade kt sne,sepasang suami isteri ni letak nme anak die dgn simbol internet iaitu (@).menurut aksara Cina,simbol itu ade lebih kurang dgn aksara yg bermaksd mencintainya...hahaha..itu pon salah ke??~

7)Miatt (Germany)

Tiada org pon yg terkejut kalau hal birokrasi di German ni di buat berlebih-lebihan.dah terkenal perangai diorg.membesarkan hal2 kecik.xde salah mana pon nama baby tu Miatt kn??tp dalam kerajaan,ia tak dibenarkan...nak tahu sebab apa?sebab nama ni xdpt dipastikan ianya lelaki ke perempuan.ek eleh..tu pon nk keoh..antara nama yg sukar ditentukan jantina bayi melaluinya ialah Stompie, Woodstock und Grammophon...xheran lah.nme xbest pon.

8) Anus (Denmark)

hak tuii!!nama cmni nk bagi anak??xpayah la.taw la anak ko tu laki.tayah nk letak nme cmni wpon kedengaran "comel".hahaha...di Denmark,akan ade list nama yg dibenarkan akan dikeluarkan.ini bermakna,setiap tahun akan ada nama baru yang diharamkan atau dibenarkan.hanya dengan kebenaran je,mereka boleh guna nama yg diharamkan..tp dgn ubah2 sikit la hurufnya..mcm ANUS tu jd ANIS ke...hehehe.
Selain itu nama2 Gut, Pluto und Affe x mungkin ada lg di denmark...

9. Ovnis (Portugal) - UFO

Nasib baik perempuan mngandung 9 bulan je...kalau lebih,penat lah.hehe.ermmm..bg org kt portugal plak,pompuan mngandung wajib baca satu buku 80 pages yang ade semua DO'S AND DONT'S tym pegnen and senarai nama yang dibenarkan oleh pjbt pendaftar..huhu..bayangkan lah.bosannye la..nme pon kne tentukan.xleh kreatif2..dah la tu,nama yang ade dalam buku tu pon tataw sapa yg bagi aatau create.sesuka ati je kot kerajaan tulis...dah la tu nama Tom xleh..tp Tomas lepas plak...hahaha.pastu kalau UFO xleh bagi nme,npe Mercedes boleh lak?mmg xde sbb pon die haramkan namae2 tuh.

10. Akuna (Japan) - Syaitan

kalau dah nama pon syaitan,perangai macam mne plak kn?huhu...nama ni mmg diharamkan lah.ibu bapa budak yg nme akuna ni kne denda and kne tukar nme anak die tu jgn bunyi macam setan sangat..hehehe...apa lah.bg la nme anak baik2 ckit..walaubagaimanapun,Jepun xde la listkan nama anak2 yg diharamkan..tp semua nama mestilah ade dalam huruf kanji.tu je syarat die...ermmm...abes yg si KOREA tu nynyi nme Lucifer-Dajjal tu,satu kebongokkan gak tu!!


haaaaa..penat nye translate mnde ni dr German ke Malay..hahaha.kalau salah tu..mntak maap lah...ako0 amek ni dari Yahoo Deutschland.


~sye suka nama Zameer n Andrea~

Thursday, 13 January 2011

Shah Rukh Khan thinks women are beautiful soldiers!!

HEY PRETTY WOMAN!DEKHO DEKHO NA~



"women are beautiful at any ages.I love women.I always saying that because i like my little girl suhanna, i love my wife, i like the actress that i worked with and i love all the older women that i dancing with last night Rekha-ji and Asha Parekh-ji.I think at any age,women are beautiful. I think of them like soldiers, very beautiful soldier.Women are beutiful at any age ,women are more fashion than the men.it show t I think they are soldier,beutiful soldier.i think as they grow older,they become more fashionable and more beautiful and i dont know.i think women more older more beautiful~(smile)"
(SRK 2011)

haaaa..dengar tuh??x ke lebar senyuman kalau kne puji melambung2 oleh SRKhan...

my Gosh!!he's really great!i love him!!yeahhh~ok lah...puas dngr SRK cakap hari ni~tersenyum2 seharian...

I LOVE SHAH RUKH!!

Tuesday, 11 January 2011

Fizo Omar hensem derrr!!~AJL-25!

ini tiket kami!!dapat tmpt kat arena...hehehe...thanks Jaja Sofian!!



ni malam rehearsal AJL-25...hehehe..xramai org.tp we had fun!!


perasan and syok sendiri k~hahaha...abaikan kami~

gambar kat bawah pulak pic AJL-25 yg sebenar!!!

FT is da best!!!!!!!!!!!!!!!!huhu... i love his performance~

tok Ti...kau mmg cute lah!!!caya sama lu~nynyi and menari ats pentas.chop!xpenat ke?
HAPPY BIRTHDAY SITI NURHALIZA!!

kak ZZ...muahhhxx!!suara u power gila!!!

ermmmmm..persembahan ini???agak hambar~tp rezeki berpihak pada ANA RAFFALI~She's da winner!

Persembahan yg menarik dr Adira-Ku Ada Kamu!

eyy!!babas dengan Intan Ladyana??


muka bosan tym iklan~hehehe.ok!!muka kami masuk TV woo!spe xnmpk,pendek umur.haha.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
pheewitttt!!!hensem kan jejaka idaman Malaya ni???owh.dia lah Fizo Omar.



ermmm...best sngt dpt pergi tgok KONSERT AJL secara live.xpernah pergi mne2 konsert pon b4 this..hehe..ini experience yang mnkjubkan.bkn sje dapat tgok rehearsal,konsert pon dapat!huhu...hope ade peluang lg nk tgok thun depan!!!!

AJL 2010 IS DA BEST!!!

p/s -dapat salam dato' CT,tp xjupa Kasyah.huhuhuh...



Monday, 10 January 2011

11 januari~




Sebelas Januari Bertemu
Menjalani Kisah Cinta Ini
Naluri Berkata Engkaulah Milikku
Bahagia Selalu Dimiliki
Bertahun Menjalani Bersamamu
Kunyatakan bahwa Engkaulah jiwaku

Akulah Penjagamu
Akulah Pelindungmu
Akulah Pendampingmu
Di setiap langkah-langkahmu

Pernahku Menyakiti Hatimu
Pernah kau melupakan janji ini
Semua Karena kita ini manusia

Akulah Penjagamu
Akulah Pelindungmu
Akulah Pendampingmu
Di setiap langkah-langkahmu

[Chorus:]
Kau bawa diriku
Kedalam hidupmu
Kau basuh diriku
Dengan rasa sayang
Senyummu juga sedihmu adalah Hidupku
Kau sentuh cintaku dengan lembut
Dengan sejuta warna


p/s-mana cinta hatiku??

Sunday, 9 January 2011

Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku hambar di AJL-25??




Lirik Lagu Tolong Ingatkan Aku - Ana Raffali


Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi

Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa

Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa dimakan hari


Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa

Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Ku teringatkanmu
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu

Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa

Tolong ingatkan aku
Kisah kita



dari segi lagu..lagu ni best jugak.kn?kan kn??
lirik-pon ok!ala-ala puisi gtew..wpun klu x tgok lirik,xkn fhm dia nynyi apa.
penyanyi-cantik kot.sapa ckp die ni x cntik mmg nk kne ketuk lah.

tp semalam...bila dgr Live tym rehearsal AJL-25,trus teragak-agak nk ckp lagu ni apa...hambar sgt~xtaw la.mmg sgt bosan lah dia nya nyanyian dan mumbling.serius xakan tahu die sebut perkataan apa.dengan duduk2 dalam sangkar bagai...ermmm...
xtaw la naseb lagu ni malam ni...kite tggu dan lihat je lah k..hehe.

ermmm...agak-agak sapa bakal menang AJL-25???

persaingan sengit antara 14 lagu yang bertanding termasuk Faizal Tahir...yeaaaahhhh!!!

Saturday, 8 January 2011

Good Food , Good Life by Nestle~






















yeahhh!!!i'm not perfect,but i'm getting there...nobody is perfect..ngeee~

let's take this Quiz!
u'll know,how healthy are u~

for more information and quizzes...u can browse here.Nestle~

Friday, 7 January 2011

Lucky-peserta Raja Lawak Musim KE-5


KUMPULAN LUCKY
Nama Sebenar: Mohd Zhafir Hilman Bin Hassin, Mohd Hazwan Bin Mohd Azani, Khairul Nazmi Bin Rodzy.
Nama Tipu: Zhafir, HazOne, Bo.
Umur: 23, 23, 23.
Asal: Pahang , Kuala Lumpur, Kedah.
Status: Bujang, Bujang, Bujang.
Pekerjaan: Siswazah, Siswazah, Siswazah.
Pengalaman: KIV untuk Raja Lawak 3, Memasuki rancangan Bolos
Kebolehan selain melawak: Menyanyi, Bermain alat muzik, Bersukan.
Pelawak kegemaran: Din Beramboi dan Afdlin Shauki. Kerana mereka lawak.
Mengapakah menyertai Raja Lawak: Minat.
Jika diberi peluang untuk menjadi
hero, siapakah anda?: Rajnikhand (hero tamil), kerana beliau mempunyai misai tebal.

SMS: Taip LAWAKLUCKY atau LAWAK<3/5/10/>LUCKY untuk (3/5/10 undian) ke 32999 CONTOH:
1) LAWAK5 LUCKY ke 32999
2) LAWAK20 LUCKY ke 32999



p/s-mereka ni ada rupa.senang raih undi.termasuk dr ako0.ngeee~hehehehe...

Wednesday, 5 January 2011

Bumi Cinta Review and Synopsis



alhamdulillah.akhirnya diberi peluang utk habiskan novel Bumi Cinta hasil tulisan Habiburrahman el Shirazy.penulis novel yang ulung di Indonesia.novel ini adalah novel terbaru nya.dibeli pada 28hb disember di Jakarta ,Indonesia dengan harga Rp 60,000.hehehe.wpon begitu,masih untung lg.sbb kt MPH aritu tgok harga die RM 25..beza tu.

novel ke -3 bulan disember.hehehe...


Watak Utama

Muhammad Ayyas : pemuda Indonesia yang sedang buat tesis berkenaan dengan Rusia.Pernah tinggal di Mesir dan India.seorang yang warak dan sangat mnjaga imannya.

Yelena : wanita Rusia yang cantik.pernah memeluk Agama Islam.pelacur kelas atasan.nyawanya diselamatkan oleh Ayyas.berhubungan baik dengan Ayyas.

Linor : seorang perempuan yang cantik tetapi dingin dan bersikap pelik.pandai bermain muzik.bekerja sebagai perisik Yahudi.berdarah Palestina.

Anastasia Pallazo : seorang professor muda yang anggun.menyimpan hati kepada Ayyas.sangat berdedikasi dan profesional dalam pekerjaan.

Devid : rakan Ayyas semasa diSMP.sudah lama tinggal di Rusia.menjalankan kehidupan bebas seperti orang Rusia.sangat membantu Ayyas.

sinopsis

apa yang akan terjadi jika seorang lelaki yang menjaga kesuciannya iaitu Ayyas ,hidup di negara paling tinggi kadar seks bebas dan pornografi ,Rusia?berjayakah Ayyas menjaga keimanan dan kehormatannya setelah tinggal dalam kalangan wanita-wanita cantik Russia?

Ayyas sudah memejamkan matanya .dia mahu segera tidur tapi bayangan Yelena dan Anastasia sentiasa menari-nari di kelopak matanya.darah muda Ayyas terus menghangat.walaupun begitu ayyas tetap berusaha untuk menepis segala bayangan itu.sesungguhnya ia amat sukar dilakukan kerana ia menjadi umpama virus yang tidak dapat dipadam atau dihilangkan.ayyas merasakan bahawa ujian ini adalah lebih berat dari ujian menempuhi musim sejuk yang sangat dingin.

kesejukan dapat dihilangkan apabila memasuki rumah yang panas,tetapi virus yelena dan anastasia memang ampuh untuk dihilangkan.meskipun dengan Solat dan membaca Al-Quran,namun semuanya tidak juga hilang.

ayyas sentiasa mengingati pesan pak kiai Lukman Hakim yang menyatakan "Kecantikan wanita itu yang menyebabkan satria agung terbatal pertapaannya."

dengan berpegang kepada ayat inilah Ayyas mampu menjaga keimanan dan ketaqwaannya kepada Allah walaupun sering datang godaan yang bisa meruntuhkan segala benteng iman manusia~

untuk mendapatkan kisah lebih lanjut,sila beli atau pinjam Bumi Cinta ni.sangat bernilai utk dibaca.

rating

8/10


rezeki~

aku anak pahang!!