~nuff ads...klik la disini ye~

Tuesday, 28 September 2010

truly,madly,deeply from Europe.

FK was there...now..i'm missing the precious moment in Europe.i was there for a year..just for a year.it does'nt enough.i need more tym there...

FK dah jelajah hampir stgh benua eropah.namun,hujan batu di negeri sendiri,hujan emas di negara orang.FK still choose Msia~

those who r in oversea right now,FK nk bgtaw yang....

FK JELESSSSSSSSSSSSSSSSS~

i enjoyed every moment in oversea.
ok.dah hujan airmata dah skrg.sgt rindukan nya.
jika ade rezeki,akan kesana lagi.INSYAALLAH...
doa kan FK ye rkn2 Blogger...


menuju puncak!!!huhu...i do miss Gottingen~cycling tym!


it's snowing!!~~homaigoottt..really miss dat momentos in Munich!~


BEN BESAR di Kota London~


ini bukan eyes on Msia~


the Farah in Notre Dam!!~


di Venice.end of Winter 2008


kami di Amsterdam!!kamu?bile lagi nk pergi?


Musee de Louvre...i miss paris sooooooooooooooo much~sobbss sobss~


Summer in Goettie~i do really miss GIG~


joyness in Roma,Italia!!!~we enjoyed that moment!~

~hati FK sarat dgn kerinduan~

Sunday, 26 September 2010

kemaafan yang tertangguh @TV3

this is not just a trailer~


ok...
mlm ni mode= sedih...
ya allah...

tak rela dapat mak mertua macm tu.
ada lg ke kt dunia org macam tu.
sgt konservatif...
fikiran tertutup...n xde belas kasihan...
sanggup mendera dan membuli menantu sendiri.
sangat pentingkan diri,sehingga ta bagi anaknye beraya dirumah mak belah isteri.
selain tuh,sanggup die rahsiakan pasal besan die yang dah meninggal...

Ya Allah,ako0 memohon kepadamu agar dikurniakan jodoh yang baik,dan keluarga mentua yang baik dan menerima ako0 seadanya.

berkahwin bukan hanya berkahwin dengan lelaki atau perempuan itu,tetapi mengahwini seluruh keluarganya.
jika baik suami kita,tapi mentua tidak mnyukai kita.kan susah...

ok..sebenarnya FK nak bgtau psl cerita cerekarama kt tv3 yg FK bru habis tonton.dr mula sampai habes crita tu,FK mmg mnangis.bkn FK je,semua la..sepupu-sepupu n akak FK pon mngalirkan airmata...sedih sgt cerita tu...mntk simpang jauh2 kalu jd cmtu...

drama yang beertajuk kemaafan yang tertangguh ni mengisahkan seorang mak mertua (fadhilah mansor) yag kejam.dia tidak membenarkan ank dan menantunya lakonan mantap zamarul Hisyam dan Eira Syazira untuk pulang ke kampung di hari raya pertama setelah 10 tahun.disebabkan itu,Tina (Eira) terlalu merindukan ibunya (maimun talib) begitu juga dgn ibunya. ibunya keseorangan di kampung dan dia telah ke rumah besannya untuk melawat anaknya.

apa yang terjadi,besannya tidak menrima kdtgannya.part paling sedih bila dia balik ke kampung.dan akhirnya,die tidak sempat juga berhari raya dgnn anknye...kerana Tina tidak dibenarkan pulang lebih awal ke kmpung sebaliknya die dipksa mnydiakan kuih raya dan mmbersihkn rumah sblm pulang...yang mnjadikan dram ni lebih konflik apabila mak mrtua tina merahsiakan berita yang ibu tina tlah jatuh dan dimasukkn ke hospital..apabila Tina sampai ke rumah,die hnya melihat sekujur tubuh ibunya sahaja yang mnunggu dia utk berhari raya...sedih kn????last-last...2 2 mak mati.mak mertua die n mak dia...apa lah nasib si Tina?


ni scene yang paling sedey...wooo wooooo!!!~~~nanges siot...

mantap kot lakonan ko!!!!
ni lagi sorang..weh..pandai kawen,pndi la jge bini~!!

~FK nak cari anak yatim piatu lah..ngeee~~

Monday, 20 September 2010

mencanting batik~contoh.

kami budak baru belajar,kalau salah tolong tunjukkan~


video


video

video ini cara mencanting batik diatas kain rayon.ini adalah eksperimen sahaja.masih banyak yang boleh dibaiki.


hasil sebelum diwarnakan.


hasil selepas diwarnakan.

Wednesday, 1 September 2010

Der Lattenzaun.



es war einmal ein Lattenzaun,
Mit zwischenraum,hindurchzuschaun.

ein Architekt, der dieses sah,
stand eines Abends ploetzlich da-

Und nahm den Zwischenraum heraus
Und baute draus ein grosses Haus.

Der Zaun indessen stand ganz dumm,
Mit Latten ohne was herum.

Ein Anblick graesslich und gemein.
Drum zog ihn der Senat auch ein.

Der Architekt jedoch entfloh
Nach Afri - od - Amerika.

Christian Morgenstern


rezeki~

aku anak pahang!!