~nuff ads...klik la disini ye~

Sunday, 26 September 2010

kemaafan yang tertangguh @TV3

this is not just a trailer~


ok...
mlm ni mode= sedih...
ya allah...

tak rela dapat mak mertua macm tu.
ada lg ke kt dunia org macam tu.
sgt konservatif...
fikiran tertutup...n xde belas kasihan...
sanggup mendera dan membuli menantu sendiri.
sangat pentingkan diri,sehingga ta bagi anaknye beraya dirumah mak belah isteri.
selain tuh,sanggup die rahsiakan pasal besan die yang dah meninggal...

Ya Allah,ako0 memohon kepadamu agar dikurniakan jodoh yang baik,dan keluarga mentua yang baik dan menerima ako0 seadanya.

berkahwin bukan hanya berkahwin dengan lelaki atau perempuan itu,tetapi mengahwini seluruh keluarganya.
jika baik suami kita,tapi mentua tidak mnyukai kita.kan susah...

ok..sebenarnya FK nak bgtau psl cerita cerekarama kt tv3 yg FK bru habis tonton.dr mula sampai habes crita tu,FK mmg mnangis.bkn FK je,semua la..sepupu-sepupu n akak FK pon mngalirkan airmata...sedih sgt cerita tu...mntk simpang jauh2 kalu jd cmtu...

drama yang beertajuk kemaafan yang tertangguh ni mengisahkan seorang mak mertua (fadhilah mansor) yag kejam.dia tidak membenarkan ank dan menantunya lakonan mantap zamarul Hisyam dan Eira Syazira untuk pulang ke kampung di hari raya pertama setelah 10 tahun.disebabkan itu,Tina (Eira) terlalu merindukan ibunya (maimun talib) begitu juga dgn ibunya. ibunya keseorangan di kampung dan dia telah ke rumah besannya untuk melawat anaknya.

apa yang terjadi,besannya tidak menrima kdtgannya.part paling sedih bila dia balik ke kampung.dan akhirnya,die tidak sempat juga berhari raya dgnn anknye...kerana Tina tidak dibenarkan pulang lebih awal ke kmpung sebaliknya die dipksa mnydiakan kuih raya dan mmbersihkn rumah sblm pulang...yang mnjadikan dram ni lebih konflik apabila mak mrtua tina merahsiakan berita yang ibu tina tlah jatuh dan dimasukkn ke hospital..apabila Tina sampai ke rumah,die hnya melihat sekujur tubuh ibunya sahaja yang mnunggu dia utk berhari raya...sedih kn????last-last...2 2 mak mati.mak mertua die n mak dia...apa lah nasib si Tina?


ni scene yang paling sedey...wooo wooooo!!!~~~nanges siot...

mantap kot lakonan ko!!!!
ni lagi sorang..weh..pandai kawen,pndi la jge bini~!!

~FK nak cari anak yatim piatu lah..ngeee~~

9 comments:

najib said...

memang menyentuh hati cerita tu beb

farah diaz said...

wah..klu laki pon tersentuh..ape lg pompuan..ngeeee~sedih sgt!!huhu..

wanyusnira said...

memang nangis babak menangis depan jenazah mak dia tu.. hadoi.. apesal la byk sgt cite sedih time rayaaaaa~~

Kuman Chaos said...

laaa saya pun ada buat revie sikit pasai cerita nih.. dalam entry Jiwa Kacau.. hahaha mmg jiwa kacau tgk cite cegini... kumanx "Biggest Loser" entry

saya_arief said...

cam sedih je citer ni.

farah diaz said...

huhu..mmg sedih gle r cte ni...blh kata tiap2 part tu bikin leleh je..haha..FK hati kecik.cpt bebenor tersentuh bab mak2 ni...syng makk!!!

CONNIE said...

sy tgk jugak cerita ni. harap-harap tak dapat mak mentua macam tu. amin.
takot kot.

pastu husband die pun, haish.. bukan nya nk cakap ape2.kan kn..

overall, boleh tahan la drama ni. sy tak minat sgt. tapi mak sy suka gila.

farah diaz said...

tu lah...jgn la dpt mak macm tu..sian mak kte..dah la pompuan kne ikut ckp suami je..adoiii...

syngi mak2 anda~

Anonymous said...

serious aku pun tengok cte ni rasa nak menitik airmata kejantanan aku. hoho. malas la kawin kalau camtu. haha

kumey

rezeki~

aku anak pahang!!