~nuff ads...klik la disini ye~

Friday, 29 June 2012

Sunday, 17 June 2012

happy abah's day!!!






saaayaaaaaaang abah ketat ketat!!!~


happy fathers day Becks!!


happy fathers day to SRK!!





p/s-hahaha..abah buat lawak..ako0 mesej 'selamat hari bapa'... dia reply 'kome abah,bkn bapa' ...adoiyai.abah abah~


Sunday, 3 June 2012

I 'm in love with The Huntsman

~Introducing my new boyfriend~


He is my Huntsman in Snow White and The Huntsman...


He is always with that axe in the movie~

                                            

arghhhhh...he makes me crazy.


His smile worth millions dollar and handsome is his middle name... <3 Chris Handsome Hemsworth <3


Here is Hemsworth's biodata



  • Chris Hemsworth (born 11 August 1983, Melbourne) is an Australian actor best known for portraying Thor in the Marvel Studios films Thor (2011) and The Avengers (2012), and Curt Vaughan in The Cabin in the Woods (2012). 
  • Hemsworth is set to continue his role as Thor in the upcoming film Thor 2 in 2013.
  • Chris studied American English at Screenwise Film & TV School for Actors in Sydney, Australia.
  • He put on 20 pounds of muscle for the title role in Thor (2011).
  • Daughter, India Rose Hemsworth, was born on May 11, 2012 in London.
  • Wife, Elsa Pataky, 35 years old has Spanish-Hungarian-Romanian blood.
  • His trademark is the deep resonant voice.




p/s-u should see him before u like him...and the movie 'Snow White and the Huntsman' is awesome!!!

Saturday, 2 June 2012

review novel: Bulan di atas Champs Elysees

belum terlambat kot untuk buat review novel ni.


cerita macam ini lah yang memang i nak baca.kisah benar seorang perempuan Melayu Islam yang bercinta dengan seorang lelaki Perancis beragama Kristian.

Bertemu dengan Jean Paul di maya menjadi gerbang dia menelusuri ‘Parisku yang indah, Parisku yang romantis’... menaiki anak-anak tangga di Bukit Montmarte serta melihat pelukis-pelukis dan lukisan mereka yang indah; berjalan berpegang-pegangan tangan sewaktu musim bunga di Jardin Tuileries; menyaksikan pementasan teater Little Prince (Le Petit Prince) di L’Opera; melawat Musée D’Orsay yang penuh ukiran-ukiran cantik; melopong memandang lukisan Leonardo da Vincci – La Giaconde atau Mona Lisa di galeriteruja dengan kedai-kedai berkelas di Rue de Rivoli; minum kopi café viennoise di café-cafécomel sambil makan roti pain au chocolat....

“Eva Hana, je t’aime, mon amour, pour toujours.” 

hati perempuan mana yang tidak cair bila hari-hari dengar lelaki cakap macam ni kan???i pon dah melebur takat lebur dah kalau dengan org sebut 'Cherie' kat i..hihi...

Review novel
i give 4.3 Stars for this Novel!!!

THANKS TO WRITER, EVA HANA sbb sudi menulis pengalaman hidup anda ke dalam novel.sememangnya bukan senang nak bercerita tentang kisah hidup peribadi.nak nak untuk bercerita dengan penuh emosi.tapi anda berjaya lakukan nya...anda telah membawa i sebagai pembaca ke dalam hidup watak eva itu.  walaupun novel ini dikategorikan sebagai novel yang nipis, tapi jalan ceritanya still boleh difahami walaupon agak cepat perkembangan plotnya.  scene novel ini yang banyak di Perancis sangat best!  setiap sudut di Paris telah ditulis dalam bentuk yang paling baik.  i can imagine all the places, since i was there.  i love Paris so much!!!gaya bahasa novel ini santai sahaja.tidak terlalu puitis namun masih terkesan di hati.
ceita anda memberi inspirasi kepada i...

memang betul lah cakap orang...bukan senang nak kahwin berlainan agama, adat dan bahasa ni.  hanya bila kita mempunyai iman yang cukup kuat je mampu nak kahwin dan bawak orang masuk agama Islam ni...it is not easy ok!!  dalam novel ni pada mulanya memang Eva tu terlalu lemah dengan pujuk rayu dan ayat ayat jiwang Jean Paul.  Eva kalah dengan cinta dan keindahan Paris...namun mujurlah dia seorang yang terpelajar membuatkan dia masih mempertahankan agama.  tapi sayang..cinta tak boleh di bawa kemana kalau agama menghalang...walapun cinta itu suci dan agama bukanlah faktor terbesar, mengikut pendapat Jean Paul..tapi sbg org Islam. Agama adalah sesuatu yang penting kerana agama adalah hidup seorang Muslim.  pelbagai dugaan berlaku di sepanjang percintaan mereka.  Jean Paul mengalah juga.  satu masalah selesai..tapi bagaimana dengan penerimaan keluarganya???sebuah keluarga yang sangta pentingkan agama kristian tidak mengalah.  sedaya upaya mereka akan memastikan Eva masuk agama mereka...owh..betapa beratnya dugaan percintaan kamu Eva...

"Dan dengan sedaya upaya, aku memegang kewarasan kerana aku bercinta!"

apakah nasib Eva Hana yang cinta mati terhadap Jean Paul?bahagiakah mereka dengan perkahwinan campur ini? anda perlulah baca novel ini.hihi...x rugi pon kalau membaca kan?

ok lah...i rasa novel ini sesuai untuk individu yang berhasrat untuk kahwin campur(macam i,insyaallah), yang sudah kahwin campur atau yang mengalami krisis bersama pasangan...ingatlah, dugaan ada di mana2.  Cinta dan agama memang tak dapat dipisahkan.believe me...

p/s-nowadays i see terlalu banyak pasangan Islam yang berkahwin campur tetapi telah mngikut gaya hidup pasangan yang bertentangan dengan Islam..Nauzubillah~  kembalilah kepada agama Islam yang suci murni ini.

Friday, 1 June 2012

Oh My English! - Liyana Jasmay & Altimet with lyrics.



hari2 dengar lagu ni..i loiikkee...comel sgt liyana jasmay ni dlm vc ni wpon nmpk sgt miming yg x mnjadi...

btw x sabar nk tggu episod 2 hari ahad ni...hihi...

jom nyanyi sama saya!!! OH mY eNgLisH!!!

rezeki~

aku anak pahang!!