~nuff ads...klik la disini ye~

Saturday, 27 November 2010

review filem 2 Alam.

hai Assalamualaikum semua..saya dr Rozmey!!ini filem saya...




ini poster filem ni...hehehe..ustaz hensem~






ok.
rata-rata yang dah tengok cerita ini...apa pendapat anda???
filem 2 Alam (transverse) ini diterbitkan oleh Datuk Dr Hj Che Rozmey.
bnyk sangat org kutuk cerita ini...ermmm..terlalu bnyk kontroversi pasal cte ni.semua tu FH malas la nk kaitkan.
ini sekadar pndgn peribadi FH yg menonton cerita ni...xde la peribadi sgt pon~ngeee...

kalau korg nk beli tiket wayang nk tonton cerita ini,boleh la klik kt cni..GSC CINEMA~

Sinopsis: "2 Alam" tentang seorang bernama Amy transeksual, sebelumnya dikenali sebagai Adam bin Zainal, yang melakukan bunuh diri dan yang tubuhnya dibawa kembali ke desanya untuk dikebumikan. Sementara mnyediakanjenazahnya untuk dikebumikan sesuai dengan adat Islam, kejadian aneh mula muncul.

sya suka je cerita ini...x paham npe rmi sgt yg ckp x best...yg ckp @ tulis tu,korg da tgok ke filem ni???klau la seramai org yg kutuk tu dah tgok crita ni,msti dekat 20juta kutipan DDR ni...huhu.
ni tidak..kutuk dulu b4 tgok..come on lah!!!yang kutuk tu bukan tgok pon..berlambak2 lak kt FB geng2 anti DDR..adeh...ape masalah nye???die mungkin overconfidence.tp maybe ada sebab die uat cmtu.

ada part2 dlm filem ni yang menginsafkan bapok-bapok @ pondan-pondan kt luar sane.cerita ni islamic skit...tp ade bnyk adegan2 18sx gak lah.huhu...tp xde la beria sgt sbb adegan tu diulang2 je.

lagu yg dinyanyikan AMY SEARCH sgt sedap didengar...ermmm..rmi kata filem ni vc utk Amy n Ramli Sarip ...ako0 xrse pon cmtu....huhu.tp ye la..dialog dlm cte ni kurang~hehe...ckit sgt bercakap nye...yg dengar ustaz hensem tu je,asek soh alih2 jenazah..

bg teknik filem lak..cm gambar sumE,ako0 bg markah 4/5..sebab ape?sbb ako0 suke pemandangan di sana..lawa..pandai videographer die amek...sudut2 sume lawa la..hehe..tu ako0 suka....ngeee~

pemilihan pelakon lak-boleh thn la..ustaz sangat hensem.pastu watak bapok tu sbnrnye pompuan betul...tp muka pompuan tu yg cm bapok.alamak..kesian die..tp mnjadi la..cuma part suara.bkn ssh ke nk ubah suara jantan jd suara perempuan???hehe.sbb smlm kt MID jupe bapok kt ELIANTO..muka dah mekap abes.tbe suara..mak aiii!!~hahahaha...mcm nk suruh je die tgok 2alam..INSAFLAH BAPOK2!!!

watak mak mnjadi.tp bapak die lak bisu..adeh..npe eh?ade sape2 leh jwb x?

part klakar plak part2 yg mne si gemuk Nazim Shah tu tanak angkat keranda sbb die blom mandi wajib bhaii!apa lah..dah maen ngn bini tu pndi2 la mndi wajib...hahaha...
lg klakar part Amy a.k.a ADAM nanges..kuar hingus bagai...masyarakat..geli2!!!ngeri + geli jd NGELI~
lagi yg klakar tym amy n bf die touching n feeling dalam kolam..ok..part tu mmg taleh tahan la gelak wpon tgh sedey.sbbnye bf aMY da tahu yg awek die JANTAN..omaigott~!!

wajib tonton la part2 ni...hahaha..

ok lah..nk tayang skit part2 dalam trailer..

ni part nak nanges ni.tym mak die berdoa sbb mayat die tak diterima kubur.huhu..doa mak biasanya makbul..huhu...tp tade suara ye~
ni lah kehidupan Amy ni..asek atas katil je..hehe..tym ni die nk ajak BF die kawen n die suruh BF die berkhatan dlu..haha..taw plak hukum!~
ok.perkenalkan ustaz paling hensem abad ini...duta Biore 4 Men..wpon angkat mayat berat2,ttp muka ta berminyak.ok!!sgt kagum disitu~!

Faizal hussien plak sekadar tukang mandi mayat..pastu trus xde dlm filem..pergi mana eh??

ini amy.die nikah ngn mat salleh kat LONDOn..ok??LONDON bkn LONDANG~!!hehehe..cantik wedding dress kau!!~


ermmmm..apa pendapat korg??logik tak cerita ni dpat seperti yg diharapkan??
luuu pikir lah sendiri..(kata artis bergambar comolot.
)hahahaha..


p/s-o0o0psss..lupa.semalam penonton yg ade dalm panggung hanya 8orang sahaja.sangat sesuai utk kapel2 utk bermadu kasih didalam panggung itu ye.hahaha.


~ako0 sedia dikomen sehebat2nye sbb uat entry ni~

12 comments:

GloxiniaFh said...

okey2.. gua org first nak komeng.. keh3.. nice review babe.. aku xnk komeng ape sgt pasal review ko ni. sbb aku pun xtgk lg.. tpi menurut pengetahuan ak. ramai yg kutok filem ni.. sbb nyampah ngan acik cendawan ni yg belagak xhengat. kih3.. tpi gua xmsok cmpur derr.. keh3.. cuma pandangan gua.. entry ko ni mungkin bakal dimasukkan dalam testimony dr rozmey xlme g.. mesti die bngge dow. at least ade yang wat review tbaik untuk bliaw. ko xwat pape kan rah kan dlm panggung smalam kan? aku riso gak ko ni.. haha~

Bazilah said...

orang yang kutuk tu tengok cite 2 alam kat youtube kot rah. takkan lepas kutuk nak pegi beli tiket wayang pulak. :D

Anonymous said...

hmm..
kite rase org yg kutuk cite ni xdela sekerek awak..
kite rase muke awak pon macam pondan..
hehe..gurau je..

-u-n-s-p-0-k-e-n- said...

okeh. aku komen utk memenuhi syarat ayat last ko tuh sebab ko da buat n3 nih. hahah
oh, citer nih ke yg mule2 dlu kecoh sbb poster sah2 ciplak poster cite antu ape tah... kah kah kah

mestmaker101 said...

aku rase mcm nk tgk je movee nih!!br tau cmner sbnrnya filem nih!!hahah

Niena Ismail said...

Lom tengok lagi :(
tapi kalau tengok, rasa2nya rugi tak yer?

farah hairuddin said...

cik sai-mak aiiii..pjgnye komen.haha..ape2 pon,ako0 uat khas utk ko sbb ko nk sgt taw kn review...g je la tgok.86 minit je mmbuang masa...hehe.

farah hairuddin said...

baz-tu lah..kutuk beria2..padahal mesti rse nk tgok gak kn??sme la cm vidiyo cikgu shida tuh~

farah hairuddin said...

anon-selamba ko kutuk ako0...hahaha..ntah2 ko yg bapok.awwww~

farah hairuddin said...

triple T-ako0 mmg taw org akn kutuk ako0 nye lah uat entry ni.hahaha...ye r..die ade tiru poster cte omputih.pasal ape ntah.haha..tp die ubah la dah semula~

farah hairuddin said...

faqeh-ermmm...g la tgok klu blom tgok..tade la trok sgt kot~hahaha..bnyk adegan2 noxx untuk ditonton~

farah hairuddin said...

niena-boleh je utk di tgok.hehehe..support filem msia~!!

rezeki~

aku anak pahang!!