~nuff ads...klik la disini ye~

Tuesday, 14 February 2012

destinasi percutian bajet Pulau Mahsuri.


One, Two and Three!!!

dengan berbekalkan wang rm 500, anda dapat bercuti 3 hari 2 malam dengan aman ke Pulau Langkawi plus membuat terapi dengan bershopping segala jenis chocolate.hihi...

dimulakan dengan pengiraan bajet.

bus KL-KANGAR,PERLIS - rm 43x2 = rm 86 (dpt naik flight lg untung.nak2 klu tmbg semurah skrg.)
ferry return from Kuala Perlis - rm 18X2 = rm 36
sewa kereta - rm 70 per day. rm 140 share 3 = rm 47
the cabin hotel/ chalet - rm 130 per night. rm 260 share 3 = rm 87 (u can get cheaper hotel or even hostel kalau rajin cari.)
makan laksa PULAU -rm 3
bajet makanan - rm 30 (ikut kemampuan perut)
minyak kereta - rm 35 two days (boleh lagi jimat kalau x sesat barat like us =) )
activities prices :
1)Island hoping- rm 25-35
2) Cable Car- rm 15
3) melawat makam mahsuri - rm 5
4) pergi Buffalo Park - rm 3

see???total baru rm 354...kita ada lagi lebih krg rm150 untuk shopping!yeaahhhh!!~

Pulau Langkawi is a very nice place to go!huhu...
i like the beaches...the mountain...the foods...the weather...and all about langkawi except peristiwa kehabisan stok Daim...malas nk cerita bnyk pasal tu.sebab mngecewakan.

there are a lot of stories to tell sampai ako0 malas nk cerita.hahaha...yg penting kami happy...
walaupun tiada kata dapat diungkapkan, tapi kegembiraan tu boleh dilihat melalui gambar2...biarlah foto bercerita.








p/s-koleksi gambar amatur dan persendirian...kalau tak lawa,tengok je lah~hehehehhehe...

4 comments:

ms ribena said...

wah!! ini berita bagus.. nk gak r cuti2 ke Langkawi.. kumpul duit dr sekarang!! hehe :)

nanakimie said...

seronoknya!heee....bila la nana nak lepas ke sana..huhu

Farhan Che Hassan said...

thank utk entry ni. hujung bulan ni nak pergi sana, mmg tgh kira bajet ni. :)

Unknown said...

hai.. bleh x bg no tepon kereta sewa tu..?? tq

rezeki~

aku anak pahang!!