~nuff ads...klik la disini ye~

Thursday, 30 December 2010

Bali Trip episode 1~


Trip to Bali edisi 1.

23/12/2010

Tanjung Benoa>Padang-padang Beach>Uluwatu>Kuta Beach


yeahhhh!!!@Tanjung Benoa.
di Tg.Benoa tak lain x bukan kami telah uat watersport!!!
OMG!!skrg Peak season..makanya harga melamung naik.bayangkan bermain Banana Boat ngn Fly Fish sahaja,kami kena bayar Rp 200,000.nk taw RM,convert sendiri.

sepatutnya harga tu x smpi la semahal tu.nasib baik lah semuanya berbaloi-baloi...xrugi lgsg~
utk pengetahuan anda Watersport yg mcm kat Bali ni sbgi contoh Fly Fish n Parasailling ni hanya ada di Bali and Phuket~

ekceli banayk lagi permainan yang disediakan.tp snorkelling ako0 dah uat so cm malas dah.parasailling mahal sangt la plak.huhu.so,2 games je la yg mampu...hehehe.



muka nak cuak je nek Fly fish.

Mak Abah!!tgoklah..adik terbang~hehehehe...

selepas ke Tg Benoa,kami bersiap2 and pergi mngmbil ahli rombongan yang lambat smpi dari Jogjakarta...

setelah diorang sampai kitorang menuju ke Padang-Padang Beach untuk mandi laut~yupp..mandi laut.malangnya...air kotor....huhuhuhuhu.xbest la mndi kt ctu.trus kecewa je.last2,amik2 gambar,posing-posing and trus blah..pemandangan dr jambatan kat Padang-padang Beach~

Laut kotor...xbest nak mandi~

ini adalah gambar hiasan..hehe..bule sedang sunbathing kt padang-padang~


Sunset di Bali???ok...semua org mengejar sunset kt Bali.tp syg,tym kitorg pg tu,hari xberpa indah nian.mendung,awan berarak tebal..huhu...xdpt tgok sunset kat Uluwatu ni.tebing kat Uluwatu ni sangatlah tggi...

kami ditemani berpuluh-puluh ekor monyet liar.damn!!liar sgguh mereka ni sehinggakn selipar ecah tlah dirampas.jahat kn?rse nk tembak2 je monyet tu...dah la besar.


Gambar dekat tebing di Uluwatu.Tinggi kan?i told ya~


ini monyet pencuri selipar ecah.ntah ape yg menarik kt selipar tu pon tataw la~

Lepas tragedi memonyetkan,ktorang pon bergerak ke pentas untuk menyaksikan tarian Kecak~
best kot tarian ni...huhu..menceritakan pasal Sita Dewi.ade Hanuman tu...kisah dalam epik Ramayana~

ermmm..tiket utk Kecak Dance berharga Rp70,000.berbaloi la gak wpon apabila angin bertiup sepoi-sepoi bahasa meniupkan sekali bau keti penari2 kecak.hahaha.

Bau keti yang mengancam dari penari kecak ini~


ini hero dan heroin cerita ni.2 2 pompuan.nak taw lebih lanjut??tny google~

sessi photoshoot dgn penari dan pelakon Kecak.ganteng banget!!!~(abaikan muka berminyak)
Ini bukan sijil nikah~ini sinopsis cerita!!

bila malam bulan mengambang...aktiviti yang dilakukan adalah berjalan di pantai Kuta sebab paling dekat dengan hotel.

Kan??hehe...wajib la pergi Hard Rock Cafe Bali.motif??beli T-shirt lah.ape lagi.

ok lah...tamat kisah ari ke-2 di Bali...


to be continued...



6 comments:

k.i said...

wow bestnye naik flying fish tu! aku kalau naik confirm melayang. ye la kurus sgt. XD



part 2 cepat!! telekung aku ade tak ni btw? haha

mrfrogos said...

wah bestnye pg bali
kepingin bangat gue
heheheeh

farah hairuddin said...

Kumes-best gila..kecut perut.sakit pinggang bagai terhentak dalm air..klu ko,mesti hentakan kurang ckit.mklumlah bumper ako0 kecik~hahaha..

farah hairuddin said...

mrfrogos-pg lah..bek pegi..tp better g tym musim panas la..bulan 3-6..

GloxiniaFh said...

wahh~ best lah rah! hee ^^ tpi ko macam kena sunburn je.. keh3 =P

farah hairuddin said...

mmg sunburn pon..huhu...xserik2 lg ni mndi laut.hahaha..malas nk jaga.

rezeki~

aku anak pahang!!