~nuff ads...klik la disini ye~

Friday, 31 December 2010

Bali Trip Episode 3~


Trip to Bali edisi 3.

25/12/2010

Krisna>Taman Ayun>Ulun Danu>Tanah Lot

assalamualaikum!!!

BALI EMANG JEGEG!~

sekarang kita masuk ke part terakhir trip ako0 ni~rase sekejap sangat kan?ekceli pergi 22hb-26hb.tp 22hb tu ako0 smpi Bali dah malam.hanya sempat makan seafood je malam tu.26 hb plak kitorg amek flight pling awal ke Jakarta.so,xde masa dah jalan ...then,kami hny ade 3 hari je la nk jalan2 Bali.kira cukuo je kah...puas dah pon.huhu...

pada pagi 25hb tu,kami bergerak ke kedai oleh-oleh.kt cni dia mcm Mydin la.jual borong.nme tempat tu Krisna.bnyk sgt pilihan.2 jam rse 20minit je dlm ni..huhu.sempat la gak beli barang2 ckit2..huhu.utk kawan2 and anak2 buah.


inilah Krisna~macam-macam ada!!!

Selepas ke Krisna,kitorg pon meneruskan perjalanan terakhir di Bali ni.ermm..as i mentioned kat post sebelum ni,org period xleh masuk temple kn?jadinya,ako0 xdpt la melawat Pura yg ke 2 ni.geramnya la.dah la lawa.nama tempat tu Pura Taman Ayun.cantik la tmpt tu.huhu.kecik je...pastu ako0 hanya sempat menitipkan kamera je ke dalam.so,ade la gambar2 yg ditembak oleh ecah.diorg kene bayar Rp 3000 utk masuk cni..


as i said.lawa kan tmpt ni?pintu masuk dia.


ni gambar berseni.kata Gman~hehhehe...itulah taman ayun nye.


wah.bajet comel nmpk!!xleh kalah ni~

phewwit~naik tangga trun tangga plak ye korg~~!

kami melanjutkan perjalanan ke Ulun Danu temple,Bratan,Bedugul.ok...temple ni ade dekat duit rp50,000.cantiklah.dia dalam tasik.kat tasik pon ade mcm2 aktiviti.cam berkayak,banana boat,Bogel usw.byrn utk masuk cni Rp 7500 per person.

kt Bedugul ni pon lawa banget!!!huhu..ni ako0 sajikan mata korg ngn gambar2 je lah.hehe.bnyk gila amek gmbr kt cni.smpi abes bateri kamera gue~

Macam kt oversea plak rasa ble bergambar cmni...hehehehe.padahal mmg oversea pon.kan?


Last but not least,perjalanan kami sampai ke penghujungnye.kami telah pergi ke tempat wajib pergi di Bali iaitu Tanah Lot.mmg semua org kalau g Bali,xsah la klu x g Tanah Lot ni.Subhanallah.cantik sangat tempat ni...nk masuk bayar Rp 7500.


pic ni bukan ako0 yg tgkp.sbb rmi sgt org tym tu.credit to : baliprofile

fyi,inilah tempat kt Bali yg pada mata ako0 paling cantik!siyes talk.(ala-ala jammy k).

huhu.tym kitorg pergi tu pkul 6.so,tym ni adalah tym semayang diorg sempena mnyambut perayaan.banyk sgt perayaan yang diorg cakap,xingt dah ako0 nme ape.huhu.so,dikesempatan tu,dapatlah ako0 tgok real diorg semayang.ramai gila org weh.dr tua smpi baby.semua dia bawak g semayang.pastu pakaian semayang diorg baju kebaya.lawa kn??hehehe.

sebenarnya pergi nk tgok sunset.sbb gman kata sunset kt tanah lot lawa gil babas...tp,mendung la plak ari.so,xnmpk la sunset.kecewa lah lagi~=(

ni kat pintu masuk.ngan Gman a.k.a ketua kumpulan~hehe.

ni org tgh semayang~lawa kn baju diorg??


berkesempatan cilok 2 awek Bali ni ajak bergambar~hehehe..

ombak jahat!!!.kt cni pernah ade org mati dan hilang.ombak dia kuat sgt~air dalam gila.tp nice!!!

hahahahaha...da abes pon perjalanan kat Bali.nk taw x aktiviti malam ni apa yg kitorg buat???
hehehehe..kitorg g Balinese Massage.ngeeee~hehehe...best gila woOOO.full body massage ye.full body.ingat tu.full!~hehehehe..apa yg menariknye?ermmm..biarlah rahsia.chop!lupa gtaw harga.full body massage hanya Rp 45,000 je.murah kn?

ok lah.sekian sahaja percutian ako0 di Bali,Indonesia.
kalau nak tny ape2,usah ragu usah malu.Insyaallah akan menjawabnye kalau ako0 tahu~

daaaaaaaaaaa~!!!
TAMMAT~

4 comments:

mrfrogos said...

huish lawa gmba yg ade pulau batu 2
lawa seh
cntik bngat

farah hairuddin said...

serius..tu lah tmpt pling lawa klu ko tgok..huhuhu.ombak kuat gle ~huhu..

dikdah said...

best nye g bali..teringin sgt....weee

vote for me dikdah here http://falihinjasmy.blogspot.com/2011/01/feel-free-to-fly-contest-poll-undian.html

Nana said...

wowwwwwwwww bez gile g bali
gmbr seme happening suka nengok
nak2 gmbr terapung di udara tu cool gile

rezeki~

aku anak pahang!!